Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 170°C-ra, kifőzöm a finommetéltet.
Egy tálba helyezem a túrót, a porcukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját és a kikapart vaníliarúd belsejét. Villával jól összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát és a 3 tojássárgáját. A fehérjét külön tálban kemény habbá verem fel.
A túróhoz hozzáadom a tésztát és aztán óvatosan, kis adagokban a felvert tojásfehérjét is. A tejszínt én azért írtam a recepthez, mert szerintem sokkal finomabb, ha felvert tejszínhabot is hozzáadunk.
Fogok egy magas sütőformát, és az aljára 2 réteslapot teszek úgy, hogy oldalt is fedje. Beleöntöm a túrós tölteléket, majd a tetejére is rakok 2 réteslapot, a tetejét pedig megkenem olvasztott vajjal.
20 perc alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre