A cérnametéltet sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a porcukor felével.
Egy tálba öntjük a túrót, ráreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát, gyümölcsöt, tejfölt és a búzadarát.
A tojásfehérjékből a cukor másik felével, a csipet sóval kemény habot verünk, majd a túrós masszába forgatjuk.
A kifőtt tésztát villa segítségével beleforgatjuk a túrós töltelékbe. Olvasztott, langyos vajjal kikenünk egy kb. 20x30 cm-es tűzálló tálat, majd egyenként 3-4 levél réteslapot belerakunk úgy, hogy mindegyiket megkenjük a vajjal. Ráöntjük a tölteléket, befedjük az egyenként rárakott és vajazott réteslappal.Tetejét is meglocsoljuk a vajjal, és megszórjuk porcukorral.
A réteslapokat úgy rakjuk a tálba, hogy kilógjon a tepsiből, a felesleget levágjuk. A tésztának így oldala is lesz, a töltelék nem folyik ki. Gyümölccsel készítve - ha az savanykás -keveset rakjunk a töltelékbe. Tálalhatjuk öntetekkel, sodóval stb. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!