Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles, ahogy Buday készíti (glutén- és cukormentes recept)

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A töltelékéhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a nyírfacukrot (vagy bármilyen más édesítőszert). Belereszeljük a citrom és a narancs héját is, végül megszórjuk a vaníliarúd kikapart belsejével.
  2. A rizstésztát kifőzzük a csomagoláson feltüntetett javaslat szerint. Amikor elkészült a tészta, belekeverjük a túrós masszába, majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét is.
  3. A vajjal kikent tepsit kibéleljük a réteslapokkal, beleöntjük a túrós töltelékét, és letakarjuk a másik réteslappal.
  4. Ezután a tetejét megkenjük a  tejföl és tojássárgája keverékével, majd 150-160 fokra előmelegített sűtőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készíti el Buday Péter séf az egészséges vargabéles receptjét

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss