A 20x25 centis, magas falú tepsinket olvasztott vajjal kikenjük, majd 4 rétegben kibéleljük az olvasztott vajjal egyenként megkent réteslapokkal. A felesleges tésztát levágjuk.
1 liter sós, olajos, forrásban lévő vízben puhára főzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.
A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt és a vaníliás cukrot, és jó alaposan elkeverjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A túrós keveréket összeforgatjuk a tésztával (ha szeretjük a mazsolát, azt ekkor adjuk hozzá), majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A tölteléket a tepsibe öntjük és elsimítjuk. Tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, és minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal. A 170 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.