hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Varászlói lakodalmi rakott fasírt

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fasírtmasszához:
  • 50 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • vöröshagyma
  • A tojásos réteghez:
  • 6 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 2 db kockára vágott főtt tojás
  • petrezselyem
  • bors
  • vöröshagyma
  • A tetejére:
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítése: A fasírtos masszához a hagymát apróra vágjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, összedolgozzuk a darált hússal, a hagymával, a tojással és a fűszerekkel, majd egy kikent tepsibe nyomkodjuk.

A tojásos réteghez a felaprított hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zsemléket, a felkockázott főtt tojást, a nyers tojásokat, a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. A fasírtos réteg tetejére nyomkodjuk. Tetejét megszórjuk sajttal (füstölt is lehet).

Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük.

Úgy szeleteljük, mint a tortát, háromszögekre, borgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss