Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliaszósz

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy kis (teflonos) lábasban összekeverem a tojássárgákat a hideg tejjel, a cukorral és a burgonyakeményítővel. Nagyon alacsony hőmérsékleten, állandó habverő-keverés mellett összefőzöm a fentieket, amíg besűrűsödik.

Megvárom, míg kihűl, utána belekeverem a vaníliás cukrot vagy a rudakból kikapart vaníliapépet.

A tejszínt kemény habbá verem, és összekeverem a kihűlt krémmel.

Megjegyzés

Lehűtve tálalom, a vaníliaíz jobban kijön akkor. Ez a vaníliaszósz kitűnő almás süteményekhez, minden gyümölcssalátához. - juditgilbert

Ezek is érdekelhetnek