hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás zsemle

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 dl tej
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 6 gramm szárított élesztő
  • 7,5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 7 dl liszt
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3-3,5 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • Valamint:
  • olvasztott vaj
  • kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: 2 dl langyos tejben feloldunk 2 mokkáskanál cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral. Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a felfutott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk.
Fél órát kelesztjük.

1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel, ízlés szerint cukorral.
A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk.

Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük.

A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben sütőben pirosra sütjük.

A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.

Megjegyzés

Én az összes zsemlét nem szórtam meg cukorral.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss