hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-tejszínes-epres torta csokival

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kisebb méretű (18 cm-es) csatos tortaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. Gépi habverővel a fehérjét keményre verjük, majd belekanalazzuk a cukrot, és tovább verjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és további pár percig verjük. Végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Az előkészített formába simítjuk.
  4. 180 fokon alul-felül sütéssel kb. 20 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. 1-2 perc után egy hosszabb pengéjű, éles késsel óvatosan körbevágjuk, a csatos formát lekapcsoljuk róla, majd a piskótát leemeljük a forma aljáról. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a vaníliapudingot a tejjel és a cukorral. A tortát háromfelé vágjuk, az alsó részét megkenjük a felvert tejszínnel, ráteszünk 2 tortalapot, rákenjük a puding felét, és elrendezzük rajta az eperszemeket is.
  6. Bekenjük a maradék pudinggal, és az oldalára is kenünk belőle. A torta tetejét félbevágott eperrel és reszelt csokoládéval díszítjük.

Megjegyzés

Ahogy a gyümölcs ize összeérik a pudinggal és a tejszinnel, mennyei finom. :-) - viola13

Ezek is érdekelhetnek

Friss