A rizst 1 bögre vízzel és 1 bögre tejjel feltesszük főni. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, kevés fahéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Időközben kavargatjuk, és folyamatosan öntjük fel a maradék tejjel (a rizs gyorsan szívja magába a folyadékot).
Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverjük a kevés cukorral elkevert tojássárgáját. Összerottyantjuk, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a habosra vert tojásfehérjét. (A még kisséfolyós rizshez adjuk a tojásokat, mert ez sűríti majd be a tejberizst.) Hidegen vagy melegen egyaránt kitűnő. Lekvárral kínáljuk.
Leírva és olvasva bonyolultabb, mint elkészíteni. Gyermekkorom édessége, a nagymamám készítette nekünk mindig így. Nagyon szeretem azóta is, és mindig így készítem! Remélem, nektek is ízleni fog! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!