Elkészítés: A lisztet tálba öntöm, nagylyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat, hozzáadom a csipet sót, a vaníliát, a reszelt citromhéjat. Összemorzsolom, hozzáadom a hideg tejjel kissé felvert tojást. A tojásos keverékből nagyjából 1 teáskanálnyit félretszek a sütemények tetejének kenéséhez.
Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává formálom. Frissen tartó fóliába csomagolom úgy, hogy a fólia segítségével kb. 2 cm vastag tégalalap alakúra formálom. 3/4-1 órára beteszem a frizsiderbe.
Mikor a tészta már jól formázható, két fólialap között nagyjából 1/2 cm vastagságúra nyújtom. Apró kiszúróformával kis szíveket szaggatok belőle, melyeket sütőpapírral borított tepsire helyezek. A leeső tésztát ismét összegyúrom, kinyújtom, további szíveket szúrok ki belőle. A tepsiben óvatosan megkenem az apró szívek tetejét a félretett tejes tojással, mindegyik közepére 1-1 csokoládékorongot helyezek.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt világos pirosra sütöm. Rácson hagyom kihűlni. Jól záródó dobozban napokig őrzik frissességüket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre