Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-rebarbarás málnakrémleves

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl málnaszörp
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • 1/4 citrom héja reszelve
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg ízlés szerint
  • 20 dkg málna (friss, de lehet fagyasztott is)
  • 10 dkg rebarbara tisztítva, aprítva
  • kb. 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • pár csepp habtejszín
  • pár szem málna
  • citromfű

Elkészítés

Elkészítés: A málnát és a rebarbarát a cukrokkal, a fűszerekkel, a citromhéjjal, a vanília magjaival, a vízzel és a szörppel egy lábasban felforraljuk.

Nagyjából 10-15 perc után egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Visszatesszük a lábasba, ismét felforraljuk.

A pudingot elkeverjük a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett a levesbe öntjük. Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

Ha készen vagyunk, kihűtjük, vagy langyosan is tálalhatjuk. Tálalás előtt néhány csepp tejszínt cseppentünk a tetejére, és málnaszemekkel, valamint citromfűvel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss