Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás piskótatorta citrusokkal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 narancs és citrom reszelt héja
  • 25 dkg margarin
  • A díszítéshez:
  • citrom
  • narancs vagy egyéb déli gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat elválasztom, a fehérjét 2 evőkanál vízzel félig felverem, hozzáadom a cukor felét, majd kemény habbá verem. A sárgákat elkeverem 2 evőkanál vízzel és a cukor másik felével, váltogatva adom hozzá a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett formába öntöm, és előmelegített sütőben készre sütöm. (20 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert összeesik a piskóta.) Az elkészült tortalapot középen kettévágom.

3/4 l tejjel elkészítem a 2 csomag pudingport, miután leveszem a tűzről, belereszelem a citrom és a narancs héját, hozzáadom a cukrot, és mikor már elkezdett kihűlni, a margarint is. Ezzel a krémmel töltöm meg a tortát, illetve bevonom vele a tetejét meg az oldalát is.

Naranccsal, cukrozott citromkarikával vagy más déli gyümölcsökkel díszítem, majd hidegre teszem 1 órára.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors és nagyon finom. Nálunk sose marad belőle másnapra.
- alex89

Ezek is érdekelhetnek

Friss