Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás, piros gyümölcsös szelet

24 szavazat
70 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaníliás, piros gyümölcsös szeletnek először a kekszes alapját készítjük el: a darált kekszhez hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakóport, a mézet, a napraforgómagot, a kókuszt, a mandulát, és az egészet jól elkeverjük. Egy 20x20 cm-es folpack-kal kibélelet forma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük legalább 10 percre.
  2. A vaníliakrémhez a keményítőt kikeverjük a cukorral és tojások sárgájával. A tejet felforraljuk a vaníliával, majd folyamatos keverés mellett, lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük. Visszatesszük a tűzre, és intenzív keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, beledaraboljuk a vajat és simára keverjük. Pár percre félrerakjuk.
  3. A piros gyümölcskrémhez a gyümölcsöket előkészítjük: tisztítjuk, kimagozzuk, daraboljuk (attól függően, milyen gyümölcsöt választunk). Lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és közepes lángon addig főzzük, amíg a gyümölcsök egy része kicsit szétfő, de maradnak egész darabok is. (Ez kb. 4-8 perc, a gyümölcstől függően.) A keményítőt 1 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a gyümölcsökhöz. Belekeverjük és sűrűre főzzük.
  4. A csoki ganachéhez a tejszínt mikrohullámú sütőben megmelegítjük, és a kétféle aprított csokira öntjük, jól összekeverjük.
  5. A kekszes alapra ráöntjük a vaníliakrém felét, a piros gyümölcsfőzetet egy kanál segítségével elszórtam rádobáljuk. A maradék vaníliakrémmel az egészet befedjük, végül a csoki ganachét a vaníliás krém tetejére öntjük. Hűtőben hagyjuk 2-3 órán át dermedni. A tetejét ehető virágszirmokkal (búzavirág), illetve piros gyümölcsökkel dekoráljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss