Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-pezsgős halleves

MME MME
1/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A makrélát lefilézzük, csontjaiból 1 liter vízzel alaplevet főzünk lassú tűzön 30 perc alatt.

A zöldségeket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, vajon megfuttatjuk, lisztet szórunk rá, elkeverjük, majd felöntjük a leszűrt alaplével. Ízesítjük a sóval, fehérborssal, a vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, és a héjával együtt a leveshez adjuk. Felforraljuk, beletesszük a kisebb darabokra vágott halfiléket, a pezsgőt és a tejszínt. 3-4 percig főzzük, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss