A vaníliás panna cotta elkészítéséhez áztassuk a zselatint hideg vízbe 10 percre.
A félzsíros tejet, a legalább 30% zsírtartalmú tejszínt, a kristálycukrot és a vaníliát egy kisebb lábasba melegítsük fel. (Ne forraljuk!)
Vegyük le a panna cotta alapot a tűzről, és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zselatint. Keverjük el és szűrjük át. Hagyjuk hűlni, majd öntsük poharakba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára.
A málnazseléhez melegítsük fel a málnapürét, ízesítsük a vaníliával és adjuk hozzá a zselatinlapot. Szűrjük át, és hagyjuk hűlni legalább 30 fokosra mielőtt a panna cottára öntjük (különben összefolyik a két réteg).
Tegyük a hűtőbe kb. 20 percre. Díszíthetjük apró meringue lapocskákkal és friss málnával.