Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás panna cotta málnazselével

40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaníliás panna cotta elkészítéséhez áztassuk a zselatint hideg vízbe 10 percre.
  2. A félzsíros tejet, a legalább 30% zsírtartalmú tejszínt, a kristálycukrot és a vaníliát egy kisebb lábasba melegítsük fel. (Ne forraljuk!)
  3. Vegyük le a panna cotta alapot a tűzről, és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zselatint. Keverjük el és szűrjük át. Hagyjuk hűlni, majd öntsük poharakba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára.
  4. A málnazseléhez melegítsük fel a málnapürét, ízesítsük a vaníliával és adjuk hozzá a zselatinlapot. Szűrjük át, és hagyjuk hűlni legalább 30 fokosra mielőtt a panna cottára öntjük (különben összefolyik a két réteg).
  5. Tegyük a hűtőbe kb. 20 percre. Díszíthetjük apró meringue lapocskákkal és friss málnával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss