Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaniliás-mazsolás palacsinta

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 0,3 dl ásványvíz
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj (a sütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 5 dkg mazsola
  • tejszínhab
  • 1 dkg csoki

Elkészítés

  1. A tojást, lisztet, sót és a tejet simára csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az ásványvizet és az olvasztott vajat. 1 órát állni hagyjuk.
  2. Kiolajozunk egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt. Annyit öntünk bele a tésztából, hogy az vékonyan bevonja az alját. A tésztát közepes hőfokon kb. 2 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, majd a másik oldalát további 1 percig sütjük.
  3. A pudingport  a cukorral és kevés tejjel elkavarjuk. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, és kb. 1 percig főzzük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a forró pudinghoz keverjük. Ezután beletesszük a mazsolákat.
  4. Megtöltjük a palacsintákat a kihűlt krémmel, majd tejszínhabbal és  olvasztott csokival díszítjük.

 VANÍLIA, AZ ÖRÖK KEDVENC >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss