A tojást, lisztet, sót és a tejet simára csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az ásványvizet és az olvasztott vajat. 1 órát állni hagyjuk.
Kiolajozunk egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt. Annyit öntünk bele a tésztából, hogy az vékonyan bevonja az alját. A tésztát közepes hőfokon kb. 2 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, majd a másik oldalát további 1 percig sütjük.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel elkavarjuk. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, és kb. 1 percig főzzük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a forró pudinghoz keverjük. Ezután beletesszük a mazsolákat.
Megtöltjük a palacsintákat a kihűlt krémmel, majd tejszínhabbal és olvasztott csokival díszítjük.