Elkészítés
1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
2. A tojásokat keverőtálakba ketté választom.
3. 100g mandula lisztet és 50g búzalisztet összekeverem és a keverék felét a tojás sárgájához öntöm, a másik felét félre teszem.
4. A mandula lisztes sárgájához hozzá adom az 50g natúr joghurtot és a 200g cukrot, majd elektromos habverővel elkeverem. (Az állaga a sűrűbb palacsinta tésztáéhoz kell, hogy hasonlítson. Ha túl sűrű önthetünk hozzá egy kevés tejet. )
5. A sárgája után a fehérjét is kemény habbá verem, majd óvatosan kézi habverővel összekeverem a kettőt, majd hozzáadom a maradék mandula és búzaliszt keverékemet is.
6. Ha sikerült kikevernem a tésztát, sütőpapírral bélelt formába teszem, majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt készre sütöm.
7. A kész piskótát félre teszem kihűlni, ezalatt elkészítem a pudingot.
8. 400ml tejhez 2 csomag vaníliás cukrot és 50g cukrot adok. (Aki édesebben szereti, tehet még bele cukrot.) Majd addig keverem, amíg a pudingpor fel nem oldódott a hideg tejben és csak ezután kapcsolom be a tűzhelyet, majd addig főzöm, amíg egy sűrű pudingot nem kapok.
9. Ekkor hozzá adom a 100g darált mákot. (Lehet többet is ízlés szerint.) és 50g fehér csokit. Ezután addig keverem, amíg a fehér csoki el nem olvad. Amint ez kész félre teszem hűlni.
10. A már kihűlt piskótákat vízszintesen ketté vágom, visszateszem az alját a formába és megkenem baracklekvárral.
11. Ezután a baracklekváros piskótára ráöntöm a már kihűlt mákos pudingot és egyenletesen eldolgozom.
12. Ráteszem a pudingra a piskóta tetejét és már csak egy fehér csoki réteg jön.
13. A fehér csokit 25ml tejjel, 20g zselatinnal, 10g vajjal, vízgőz fölött megolvasztom, majd ha már kellően elkeveredtek csomómentesre az alapanyagok, a tortaforma tetejére öntőm, egyenletesen eloszlatom és félre teszem az immáron kész süteményt kihűlni.