Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-mákos rózsakalács

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele rétes liszt)
  • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg lágy vaj + a formához
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 2 teáskanál reszelt narancshéj
  • 15 dkg darált mák
  • 5-7 dkg mazsola (ez esetben kimaradt)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a cukrokkal, beledolgozzuk a tojást, a túrót, a mákot, és a többi hozzávalóval összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 50x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, a széleken 1 cm-t üresen hagyunk. Hosszabbik szélénél feltekerjük, és kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk.

Egy 26 cm-es tortaformát papírral kibélelünk, a tekercseket vágási felületükkel felfelé a formába sorakoztatjuk, és még 15 percig kelesztjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a kalácsot kb. 20 percig sütjük, a tetejét megkenjük a lekvárral, és további kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Megjegyzés

Az egyszerűség kedvéért lekvár helyett porcukorral megszórva is tálalhatjuk. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss