Elkészítés: A kétféle lisztet elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a többi anyagot, és sima felületű cipót gyúrunk. A puha cipót hűtőbe/mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon kissé.
A hűtött cipóból azután kisalmányi darabokat szaggatunk, és nyújtódeszkán kb. 1 centi vastag rudakat sodrunk belőlük. A tésztarudakat 5 centis darabokra vágjuk, és kis kifliket (gyűrűt, dorongot, S betűt stb.) formázunk. Gyorsan dolgozzunk, hamar puhul!
A kiflentyűket ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól 1-1 cm-re. 180 fokon, felső rácson süssük. 15 perc alatt általában elkészül, de érdemes ennél korábban ellenőrizni: a kiflik talpa legfeljebb kávébarna színű legyen.
A kisült kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk (óvatosan, mert frissen még törékenyek), majd ha kihűltek, ugyanezt megismételjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre