Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás kifli V.

12 5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 kisebb tepsire való mennyiséghez:
  • 15 dkg finomliszt és 5 dkg grahamliszt keveréke (vagy 20 dkg finomliszt)
  • 5 dkg étkezési keményítő (ennek híján a liszt adagja 25 dkg)
  • 20 dkg puhácska margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • A forgatáshoz:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A kétféle lisztet elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a többi anyagot, és sima felületű cipót gyúrunk. A puha cipót hűtőbe/mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon kissé.

A hűtött cipóból azután kisalmányi darabokat szaggatunk, és nyújtódeszkán kb. 1 centi vastag rudakat sodrunk belőlük. A tésztarudakat 5 centis darabokra vágjuk, és kis kifliket (gyűrűt, dorongot, S betűt stb.) formázunk. Gyorsan dolgozzunk, hamar puhul!

A kiflentyűket ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól 1-1 cm-re. 180 fokon, felső rácson süssük. 15 perc alatt általában elkészül, de érdemes ennél korábban ellenőrizni: a kiflik talpa legfeljebb kávébarna színű legyen.

A kisült kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk (óvatosan, mert frissen még törékenyek), majd ha kihűltek, ugyanezt megismételjük.

Megjegyzés



A receptről érdekességeket és fotókat Pistuc blogjában találsz.
- pistuc

Ezek is érdekelhetnek

Friss