Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás keksz csokimázzal

5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A liszteket, a sütőport, a porcukrot és a vaníliát összekeverem, majd belemarcangolom a hideg vajat, s összedolgozom a 3 tojássárgával. Annyi vizet teszek még bele, hogy összeálljon a tészta. Egy tömbbé gyúrom, fóliába teszem, 2 órán át a hűtőszekrényben pihentetem.

Majd a tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtom, és formákat szúrok ki belőle. 175 fokos sütőben 10-15 percig sütöm. Akkor jó, ha még halovány a színe, de már porhanyós. Ha kész, rácsra teszem, hagyom kihűlni.

Mikor kihűlt, jöhet a csoki: vízgőzön megolvasztom a csokit az olajjal, néha megkeverem. Ecsettel kenem a kekszek aljára. Rácsra teszem, és a hűtőben dermesztem meg.

Megjegyzés

Sok lesz ennyiből – legalábbis amíg sütjük, ezt gondoljuk. Aztán kiderül, hogy annyira nem is...

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss