A muffinokhoz a csokit és a kakaóport tegyük egy tálba és öntsük le a forró kávéval, keverjük simára és tegyük a hűtőbe 20 percre.
Keverjük össze a lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát. Az olajat a tojással, ecettel és vanília kivonattal elegyítsük össze.
Adjuk hozzá először a csokis keveréket,majd a liszteset is. Keverjük sima egynemű tésztává és töltsük meg háromnegyedig a muffin formákat.
Krémhez: A tejszínt és a kávét lassú tűzön felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt betehetjük a hűtőszekrénybe is, így jobban letud hűlni. Amikor elég hideg, robotgéppel addig verjük amíg szép krémet nem kapunk.
Ha kihűltek a muffinok, óvatosan egy késsel kissé megnyitjuk az aljukat, ebbe töltjük a krémet nyomózsák segítségével.
A tésztadarabok, amiket kivájtunk a süteményből nagyszerű díszítést adhatnak, ha húsvétra készítjük el, ahogy én is tettem, de máskor is megállja helyét. Szépen rászórjuk a tetejére, mintha földes lenne és marcipán répákat szúrunk bele.
Mindvégig ugyanazt a csészét használjuk mérőpohárnak, csak akkor lesz tökéletes a süteményünk!
Kávé imádóknak ez igazi kényeztetés ez a süti, főleg, ha még egy csésze kávé is jár mellé. :) Nyáron akár virágokkal is díszíthetjük. Kellemes sütést hozzá! - Noémii244
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!