Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás joghurtkrém

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 4 db zselatinlap
  • 1 dl tej
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 dl habtejszín
  • zabpehely a tetejére

Elkészítés

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd ha megduzzadtak, megolvasztjuk a megmelegített tejben. A keveréket a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival a felhabosított tojássárgájához öntjük, majd a hűtőbe tesszük 15 percre. Ha a krém már kezd szilárdulni, beleforgatjuk a joghurtot.
  2. Külön-külön kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és a tejszínt. A joghurtos krémbe forgatjuk előbb a tejszín-, azután pedig a fehérjehabot. A desszertet a hűtőbe rakjuk 2 órára. Pirított zabpehellyel tálalhatjuk.

MÉG TÖBB ISTENI ZABPELYHES RECEPT >>> 

A FIATALSÁG FORRÁSA: A JOGHURT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss