Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-gyümölcsös párnák

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 2 óra), majd lisztezett deszkán kissé kinyújtjuk.

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tészta 2/3 részéből kb. 6x6 cm-es lapokat vágunk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és villával alaposan megszurkáljuk. A maradék tésztából kb. 1 centis csíkokat vágunk, kicsit bevizezzük, majd körbe a tésztadarabok peremére ragasztjuk.

A tojássárgáját összekeverjük kiskanálnyi vízzel, és megkenjük vele a tésztát. A sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.

A vaníliás pudingport a cukorrral és kis tejjel kikeverjük, majd a maradék felforrósított tejhez öntjük, megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

Közben a gyümölcsöket megmossuk, amelyiket kell, meghámozzuk, kimagozzuk, és kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.

A tejszínt felverjük, és habverővel a pudinghoz keverjük. Majd a krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a tésztakosárkákat. Rátesszük a gyümölcsöket, mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss