Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás fagylalt gép nélkül

MME MME
1 3.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet, a tejszínt és a porcukrot mérsékelt lángon felforraljuk. A tojássárgákat elkeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével, majd amikor felforrt a tej, a tojáshoz adjuk. Jól elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy előre lehűtött edénybe öntjük, és betesszük a fagyasztóba. Amikor a szélein kezd fagyni, akkor beöntjük egy lehűtött keverőtálba, és fehéredésig verjük. Akkor jó, ha krémes habmasszát kapunk. Ezután visszatesszük a fagyasztóba, és teljesen lefagyasztjuk.

    A legjobb jeges desszertek >>> 

    Fagylalt, sorbet, parfé >>> 

    A legjobb receptek videón >>> 

Megjegyzés

Célszerű a tálakat és a habverő fejet betenni a fagyasztóba, hogy ha verjük a krémet, ne olvadjon meg. Ha a fagyi nem túl krémes, akkor ismét verjük fel, és utána fagyasszuk le teljesen. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss