Gyúródeszkán a vajat az átszitált liszttel elmorzsoljuk, hozzáöntjük a vizet, és egy csipet sóval ízesítjük. Jól begyúrjuk, majd egy kevés ideig hűtőben pihentetjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsutkázzuk és felcikkezzük. A cikkeket citromos vízben félretesszük, így nem barnul meg. Ezután enyhén belisztezzük a gyúródeszkát, amin kinyújtjuk a tésztát. Feltekerjük a sodrófára, így könnyebben beletudjuk hajtogatni a kivajazott lepény formába és körbe rakjuk az alma cikkekkel.
Habüstben kristálymentesre keverjük a tejszínt a porcukorral, a vanilincukorral és hozzáütjük a tojásokat. Ezzel a tejszínes krémmel leöntjük az almákat, végül 180 fokos sütőben addig sütjük a tortát, míg a tetején lévő almák aranybarnára pirulnak.