A tésztához a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót , a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírral fedett tepsibe borítjuk és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzzünk, a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.
A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a reszelt héját is hozzákeverjük.
Előveszünk egy üvegtálat, az aljára tesszük az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjük, és a tojáshab fele is rákerül. Majd jön a maradék kockázott tészta , a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére ízklés szerint csokidarát és (vagy) tortadarát szórunk.