Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás darázsfészek

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 0,5 dl tejben 1 ek cukorral  felfuttatjuk, beletesszük a sót, a porcukrot, aztán egy fakanál segítségével, a tészta többi hozzávalójával jól összedolgozzuk, hogytömörebb kelt tésztát kapjunk.
  2. Fél órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
  3. A vajat a vaníliás-fahéjas porcukorral elkeverjük, és a kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, és 4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Felállítva kikent tepsibe rakjuk 3 cm-es távolságra egymástól. Ezután ismét kelni hagyjuk, amíg összeérnek, majd 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Amikora tészta teteje már sárgulni kezd (kb. 15-20 perc múlva), a cukros, vaníliás tejjel megöntözzük, és készre sütjük. 

Diós csiga (darázsfészek) 

Narancsos-diós csiga 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss