Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-csokis-diós szelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
  2. A tésztát  baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan bele forgatjuk csokoládés-diós- masszához és a lekvárra simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük.
  4. A vaníliás krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a masszához keverjük. A kihűlt tésztára kenjük. Tortadarával megszórjuk.

Megjegyzés

A tepsi 25×39 cm-es. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss