Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás csiga

120 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg vaj
  • 13 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk, beleütjük a tojások sárgáit, a többi hozzávalóval és az élesztővel összegyúrjuk, letakarva langyos helyen fél órát pihentetjük.
  2. Közben a töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukrokkal.
  3. A tésztát lisztezett felületen vékony téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük a cukros vajjal, feltekerjük, és kb. ujjnyi szeleteket vágunk. Sütőpapírra sorakoztatjuk, fél órát pihentetjük, és előmelegített 170 fokos sütőben (légkeveréssel) megsütjük.
  4. Kb. 15 perc után a vaníliás cukorral elkevert tejjel meglocsoljuk, és tovább sütjük, amíg szép enyhe pírt kap a tészta, kb. még 10 percig.
  5. Porcukorral megszitálva kínáljuk.

A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG>>> 

9 MENNYEI VANÍLIÁS DESSZERT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss