Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás csiga

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A pudingot a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a tejjel és a vaníliás cukorral. Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túlságosan megdermedjen.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges, pici lisztet adhatunk hozzá. Lefedjük, és kb. 45 percet kelesztjük.
  3. A gyúródeszkát meszórjuk liszttel, és kinyújtjuk a tésztát. Egyenletesen rákenjük a pudingot, szorosan feltekerjük a tésztát henger alakba, majd szeleteket vágunk késsel.
  4. Egy nagy tepsit kivajazunk, majd a szeleteket egymás mellé helyezzük. A tetejét egy kevés  tejjel bekenjük. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 30-35 percig.
  5. Sütés után hagyjuk kihűlni, tányérra tesszük, megszórjuk porcukorral.  Alufóliával letakarva még másnap is nagyon jó puha marad a tésztája. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss