Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-cseresznyés süti (súlykontroll)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1/4 dl olívaolaj
  • csipet só
  • 4,5 evőkanál nyírfacukor
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 1/2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vanília ízű cukormentes pudingpor
  • 3 dl 1,5 %-os tej
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 10 dkg cseresznye
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a zabliszttel, a sóval, a sütőporral, az olajjal és a kakaóval jól összekeverjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük és hagyjuk hűlni.

A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a rum aromát, felfőzzük, jó sűrű pudingunk lesz, amibe a végén beletesszük az előre kimagozott, megmosott cseresznyéket, összekeverjük.

A krémet ráöntjük a tésztánkra, és lehűtjük. Hidegen a legfinomabb, és akkor lehet igazán jól szelni, ha a puding megdermedt. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A recept a súlykontroll program 2. és 3. szakaszában fogyasztható. Célszerű olyan tepsit vagy sütőtálat használnunk, hogy ne kelljen kivenni a formából a sütinket, miután megsült, hanem legyen még benne hely a krémnek is, így nem kell feleslegesen mosogatni, takarékosabb. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss