Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a zabliszttel, a sóval, a sütőporral, az olajjal és a kakaóval jól összekeverjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük és hagyjuk hűlni.
A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a rum aromát, felfőzzük, jó sűrű pudingunk lesz, amibe a végén beletesszük az előre kimagozott, megmosott cseresznyéket, összekeverjük.
A krémet ráöntjük a tésztánkra, és lehűtjük. Hidegen a legfinomabb, és akkor lehet igazán jól szelni, ha a puding megdermedt. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre