hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliapudingos kakaós kocka - sütés nélkül!

30 perc
rafinált
költséges
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az alaphoz a vajat, a cukrot és a kakaóport gőz felett összefőzzük. Félrehúzva belekeverjük az előzőleg felvert tojást, majd visszatesszük a gőz fölé és besűrítjük. Ezután a gőzről levéve beleforgatjuk a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. A masszát egyenletesen elosztva 3 db 26 x 16 cm-es szögletes jénai tál vagy egy nagyobb forma aljára nyomkodjuk.
  2. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a tejszínt és a pudingport. Az így kapott masszát rákenjük a kekszes alapra.
  3. A bevonathoz a darabokra tört csokoládét a feldarabolt vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk, majd rövid hűtés után a krémre öntjük és eloszlatjuk. Ne legyen túl meleg, máskülönben a krém megolvad! Végül a süteményt a hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy szépen lehessen szeletelni. 

Megjegyzés

A Nanaimo városról elnevezett szelet Kanada kedvenc házi süteménye.
Fotó: Budapest Airport - MME

Ezek is érdekelhetnek