A tojásból, cukorból és lisztből piskótatésztát készítünk. A tésztát egy nagyobb tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárga piskótát sütünk belőle. Ha kész, kihűtjük, majd 3 lapra vágjuk szét.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a porcukrot és 20 dkg gesztenyepürét, és alaposan elkeverjük.
2,5 dl tejszínből habot verünk, és óvatosan az elkészült vajas krémbe keverjük, úgy, hogy ne törjön össze. Az elkészült habos krémmel megtöltjük a tortalapokat, és összeállítjuk a tortát.
A megmaradt 2,5 dl tejszínt szintén felverjük, és ezzel, valamint a megmaradt 5 dkg gesztenyepürével ízlés szerint díszítjük a tortát. A díszítéshez használhatunk csokireszeléket, díszítőcukorkát is. (Ha keményebb habot szeretnénk, tehetünk bele habfixálót!)