1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
4 dkg porcukor
3 db tojás (nagy)
3 ek étolaj
3 ek hideg víz
8 dkg liszt
A vaníliás mascarponekrémhez:
20 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
35 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín+habfix)
A csokoládé ganache krémhez:
1,5 dl Hulala (v. habtejszín)
2 dkg vaj
12,5 dkg csokoládé (70%-os)
Elkészítés
A cukrot a keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, majd robotgéppel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat, majd a hideg vizet, és keverjük tovább 1-2 percig. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd fakanállal, óvatosan összekeverjük.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük és simítjuk a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Mivel a tortához 3 lapra van szükség, így a másik két lapot is megsütünk.
A keverőtálba beletesszük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat, és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, és szintén jó habosra keverjük. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal, óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Ezután megtöltjük a tortalapokat a krémmel és kívülről be is vonjuk vele.
A tejszínhez hozzáadjuk a vajat, és összemelegítjük, majd levesszük a tűzről. (jó meleg legyen, hogy a csokoládé elolvadjon benne) Ezután hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad. Ezután rögtön a torta tetejére öntjük, ízlés szerint tojáscukorral díszítjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.