Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes torta bogyós gyümölcsökkel

MME MME
1
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag hidegen készíthető vaníliás krémpor
  • A tetejére:
  • 4 lap zselatin
  • 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs
  • 4 dl piros gyümölcslé (ribizlilé)
  • A díszítéshez:
  • tejszín
  • néhány szem gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A tésztához a vajat megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a cukros tojásba dolgozzuk. Belekeverjük a vajat, és a masszát a tortaformába simítjuk. A sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet és a tejszínt összeöntjük. Beledolgozzuk a krémport, és kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. (Biztosabb, ha a krémbe is keverünk 2 lap felolvasztott zselatint).

A tésztalap köré tiszta sütőpapírt tekerünk, hogy legalább 5 cm magas legyen, majd rákapcsoljuk a tortaforma oldalát, és rásimítjuk a krémet. Legalább 1 órára hidegre tesszük.

A zselatint vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket kiválogatjuk, a nagyobbakat feldaraboljuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a gyümölcslében felolvasztjuk. A gyümölcsöket a tortára szórjuk, és meglocsoljuk a lével. Amíg megdermed, hűtőbe tesszük.

Díszítéskor a tejszínt kemény habbá verjük, és a torta szélére habrózsákat nyomunk belőle. Gyümölcsszemeket ültetünk rá, citormfűlevelekkel dekoráljuk, és szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss