Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-tejszínes torta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 tojásos piskóta
  • A krémhez:
  • 1 l tej (2,8%-os)
  • 2,4 dkg /bourbon/ vaníliás cukor
  • 13 dkg liszt (BL55)
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: Megsütjük a piskótát 6 tojásból egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, félretesszük, hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Jól kikeverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos keveréket, majd mixerrel simára keverjük. Ezután levesszük a tűzről.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral. Visszatesszük a tejes masszát a tűzre, és kis lángon hozzákeverjük a habot. 3-4 percig még főzzük, közben óvatosan kevergetni kell, le ne égjen.

A piskótát félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. Ne ijedjünk meg, sok a krém, de ez egy krémes torta. Ha megkentük a krémmel, ráteszük a piskóta másik felét a tetejére, majd ha kihűlt, bevonjuk a felvert habtejszínnel szépen egyenletesen. Ízlés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés

Én a nagymamám 70 éves születésnapjára készítettem el, körbe babapiskótát ragasztottam és átkötöttem selyemszalaggal, valamint kis szívalakú tortadíszt használtam. Nagy sikere lett.
- nikol84

Ezek is érdekelhetnek

Friss