Elkészítés: Megsütjük a piskótát 6 tojásból egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A vaníliás krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Jól kikeverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos keveréket, majd mixerrel simára keverjük. Ezután levesszük a tűzről.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral. Visszatesszük a tejes masszát a tűzre, és kis lángon hozzákeverjük a habot. 3-4 percig még főzzük, közben óvatosan kevergetni kell, le ne égjen.
A piskótát félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. Ne ijedjünk meg, sok a krém, de ez egy krémes torta. Ha megkentük a krémmel, ráteszük a piskóta másik felét a tetejére, majd ha kihűlt, bevonjuk a felvert habtejszínnel szépen egyenletesen. Ízlés szerint díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre