Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes meggyes kosárka

45 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztából a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a tésztát. A kivágott tésztadarabokat muffin sütőformába tesszük úgy, hogy kosár alakot kapjunk. Hogy megakadályozzuk azt, hogy feljöjjön a tészta, babot szórunk rá. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 12 percig sütjük. A babot kiszórjuk, és hagyjuk, hogy kihűljön.
  2. Amíg hűl a kosárka, addig elkészítjük a vanília krémet. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, és annyi tejjel, hogy csomómentes legyen. A megmaradt tejet a cukorral feltesszük forrni. Amikor felforrt a tej, folyamatos keverés mellet hozzácsurgatjuk a tojásos keveréket, és sűrű krémet főzünk. A krémet is kihűtjük, addig felverjük a tejszínt.
  3. Amikor minden kihűlt, akkor veszünk egy csillag csöves habzsákot, beletesszük a vaníliakrémet, és megtöltjük a kosárkákat, majd ugyanígy járunk el tejszínnel is. Végezetül minden megtöltött kosárka tetejére teszünk egy vagy tetszés szerinti számú magozott meggyet.

PUDINGOS KOSÁRKA>>> 

DIÓS KOSÁRKA (GLUTÉN- ÉS TEJMENTES)>>> 

GYÜMÖLCSÖS KOSÁRKÁK>>> 

Megjegyzés

Egy gyors, mutatós desszert, igazi ízbomba ! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss