Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-málnás kosárkák

45 perc
bonyolult
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 18 dkg puha vaj
  • 1 csipet reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 dl tej
  • 7 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 7 dkg kristálycukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 1/2 dl tojáslikőr
  • 30 dkg málna

Elkészítés

1.

A lisztet és a porcukrot munkalapra szitáljuk. A közepet bemélyesztjük, belemorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojást, és rászórjuk a reszelt citromhéjat, majd jól összedolgozzuk. A tésztát hideg helyen pihentetjük kb. másfél órát, majd 12 részre osztjuk, és kosár alakú sütőformákba nyomkodjuk. A formákat sütőlapra tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranyszínűre sütjük a tésztát. Ha kihűlt, óvatosan kiborítjuk a formából.

2.

Közben elkészítjük a tölteléket. A vaníliarudat hosszában bevágjuk, a belsejét kikaparjuk. Egy kevés hideg tejben simára keverjük a pudingport. A maradék tejet megmelegítjük, és állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejben elkevert pudingport. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliamagot, és sűrű péppé főzzük.

3.

A megtisztított málnát megmossuk és lecsöpögtetjük. A vajat és a kihűlt pudingot habosra verjük. A krémet a tojáslikőrrel ízesítjük, majd nyomózsákba töltjük, és mindegyik kosárkába nyomunk belőle. Végül málnaszemekkel díszítjük a kosárkákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss