A vaníliakrémes-kekszes szelet krémjéhez a vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejhez.
Ezután állandó keverés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen, mielőtt a krémhez kevernénk. (Én kevergetve hűtöttem ki, így szép sima, csomómentes lesz a krém.)
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
Ezután állandó keverés mellett, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz.
Ezután öntsük hozzá a krémhez, és szintén keverjük simára. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez.
Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk le az asztalra, majd rakjunk le szorosan egymás mellé 3x4 db kekszet.
Ezután kenjük meg a krémmel, majd szintén rakjunk a krémre 3x4 db kekszet. Ezután megint kenjük meg a krémmel, majd a két szélére rakjunk egy-egy sor kekszet, a közepére pedig helyezzük rá a banánt. Végül kanalazzunk rá a krémből, majd egyenletesen kenjük el.
Ezután a fólia segítségével amennyire csak tudjuk, hajtsuk fel a két szélét, majd a maradék krémmel vonjuk be a kekszes részt is. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, adjuk hozzá az étolajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, vonjuk be az olvasztott csokoládéval, szórjuk meg kekszmorzsával, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.