A tojások fehérjéből csipet sóval félkemény habot verünk, majd kanalanként hozzáverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a liszttel elkevert kakóport.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 percig sütjük. Tűpróba szükséges!
A kisült piskótát sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez tojások sárgáját a liszttel és tejjel simára keverjük, és vízgőz fölött sűrűre főzzük, majd a gőzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni, miközben gyakran megkeverjük.
A vajat a porcukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárgakrémet, és egy robotgéppel kihabosítjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A kihűlt piskótát háromba vágjuk és megtöltjük a krém kétharmadával, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát. Tetejét kakaóporral meghintjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.