Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes kakaós sütemény (Rododó)

75 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások fehérjéből csipet sóval félkemény habot verünk, majd kanalanként hozzáverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a liszttel elkevert kakóport.
  2. A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 percig sütjük. Tűpróba szükséges!
  3. A kisült piskótát sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez tojások sárgáját a liszttel és tejjel simára keverjük, és vízgőz fölött sűrűre főzzük, majd a gőzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni, miközben gyakran megkeverjük.
  5. A vajat a porcukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárgakrémet, és egy robotgéppel kihabosítjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt piskótát háromba vágjuk és megtöltjük a krém kétharmadával, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát. Tetejét kakaóporral meghintjük, és tálalásig hűtőben tároljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss