Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes kakaós sütemény (Rododó)

75 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A kakaós tésztához:
  • 8 db tojásfehérje
  • 7 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek liszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • A krémhez:
  • 5 db tojássárgája
  • 2 tk liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tk vaníliaaroma

Elkészítés

  1. A tojások fehérjéből csipet sóval félkemény habot verünk, majd kanalanként hozzáverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a liszttel elkevert kakóport.
  2. A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 percig sütjük. Tűpróba szükséges!
  3. A kisült piskótát sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez tojások sárgáját a liszttel és tejjel simára keverjük, és vízgőz fölött sűrűre főzzük, majd a gőzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni, miközben gyakran megkeverjük.
  5. A vajat a porcukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárgakrémet, és egy robotgéppel kihabosítjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt piskótát háromba vágjuk és megtöltjük a krém kétharmadával, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát. Tetejét kakaóporral meghintjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.

KRÉMES ÉDESSÉGEK - VÁLOGATÁS >>> 

6 ELRONTHATATLAN KAKAÓS DESSZERT A HÉTVÉGÉRE >>>

Nézd meg az elkészítést videón is >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss