Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-kakaós piskótatekercs

60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjéből egy csipet sóval félkemény habot verünk, majd kanalanként hozzáverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a kakóport.
  2. A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 percig sütjük. Tűpróba szükséges!
  3. A kisült piskótát egy konyharuhára borítjuk, felteketjük, és  hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez tojások sárgáját a liszttel és tejjel simára keverjük, és vízgőz fölött sűrűre főzzük, majd a gőzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni, miközben gyakran megkeverjük.
  5. A vajat a porcukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárgakrémet, és egy robotgéppel kihabosítjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt piskótatekercset kitekerjük, megtöltjük a krémmel, és visszatekerjük, majd egy órára a hűtőbe tesszük.

    6 ELRONTHATATLAN KAKAÓS DESSZERT >>> 

    KRÉMES ÉDESSÉGEK - VÁLOGATÁS >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss