hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-habos torta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl langyos feketekávé
  • 25 dkg porcukor
  • rumaroma ízlés szerint
  • A krémhez:
  • 8 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10,5 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 18 dkg margarin
  • 1,1 liter tej
  • 1 csomag zselatin
  • A tetejére:
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és tortaformába nyomkodjuk.

2. A krémhez a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a maradék tejbe, és sűrűre főzzük.

3. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk. Lassú tűznél a pudinghoz dolgozzuk a margarint és a kemény tojáshabot.

4. Ráöntjük a krémet a tésztára, és ha megdermedt, tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés

Könnyen elkészíthető, finom torta. - pattyy

Ezek is érdekelhetnek