Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a sárgájukat a cukorral habosra keverem. Közben fokozatosan belekeverek 5 evőkanál langyos vizet. A fehérjét a sóval kemény habbá verem. A száraz anyagokat összekeverem, majd óvatosan és fokozatosan összekeverem a három tál tartalmát: a liszteket, a fehérjét és a sárgáját.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm, és 150 fokra előmelegített sütőbe tolom. 10 percig ezen a hőfokon sütöm, majd felveszem a hőt 180 fokra, és így sütöm még 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrzöm, és ha jó, akkor a kikapcsolt sütőben hagyom még 15 percig.
A krémhez a pudingot a tasak hátulján levő előírás alapján készítem. Annyi a különbség, hogy fél liter tej helyett csak 4 dl folyadékot teszek hozzá, abból is 1 deci tejszín – a többi tej. Amikor a puding szépen besűrűsödött (anyukám szerint meg kell hogy álljon benne a kanál), akkor félrehúzom, és tovább kevergetem még 1 percig. Utána is meg-megkeverem időnként. Mikor még langyos, de már nem meleg (a kéz kibírja), akkor beleteszem a vajat, és addig keverem, míg teljesen el nem keveredik benne, s meg nem változtatja a krém állagát. Akkor kész.
A tortát 3 lapba vágom, és mindjárt rá is kenem a krémet. Bogyókat, gyümölcsöket szórok rá - a miénkről most lemaradt, de nagyon finom rajta a banán például. Már így is szép, így is nagyon finom, de a zselé teszi rá a koronát.
Elkészítek 1 csomag tortazselét a zacskóján levő leírás szerint. Míg hűl, addig a tortát sütőpapírral veszem körbe, jó szorosan tapadjon, és szép lassan kanalazom rá a folyékony zselét. Hagyom dermedni néhány órát tálalás előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!