Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes fánk

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beleszórjuk az élesztőt, egy csipet sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, beleütjük a tojásokat, majd a vajjal és a tejjel simára keverjük. A tészta akkor jó, ha hólyagos, és elválik az edény falától. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Közben hagyományos módon elkészítjük a pudingot.

A tésztát átgyúrjuk, majd 12 egyforma darabra osztjuk. A tészták közepére 1-1 teáskanál pudingot vagy krémet teszünk, és köré zárjuk a tésztát. Jól összenyomkodjuk a tésztaszéleket, és az illesztéssel lefelé lisztezett deszkára tesszük a fánkokat. 10 percig pihenni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk (fritőzben 170 fokra), és a fánkokat kisebb adagokban kb. 3-4 perc alatt körös-körül barnára sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Tetejét díszíthetjük krémnyomó segítségével, vagy forró csokiba márthatjuk, és színes dekor cukorral díszítjük. - fyla89

Ezek is érdekelhetnek

Friss