Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-epres torta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl ásványvíz vagy szódavíz
  • csipet só
  • A vaníliakrémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • Valamint:
  • csokidara
  • eper

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjébe teszem a csipet sót, és elkezdem habbá verni. Mikor kezd keményedni, beleteszem a cukrot, és azzal verem kemény habbá. Utána egyenként teszem bele a tojássárgákat - folyamatos keverés mellett -, majd az olajat és az ásványvizet. A lisztet, a kakaót és a sütőport átszitálom, és hozzáadom a tojáshabhoz. Óvatosan összeforgatom, és szilikonos tortaformába öntöm.

A sütőt 200 fokra előmelegítem, de már csak 180 fokon sütöm a piskótát. Ha elkezdene nagyon barnulni a teteje, sütőpapírral letakarom. Tűpróbáig sütöm (kb. 30 perc). Ha megsült, a formából kivéve hagyom kihűlni.

A vaníliás pudingból és a tejből sűrű pudingot főzök, ha kész, hozzákeverem a rumaromát. A puha vajat és porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás pudingot, és jól összedolgozom.

A piskótát 3 lapra vágom, és megkenegetem őket, a krémre ültetem a gyümölcsdarabokat. A piskóta tetejét is megkenem krémmel, majd díszítem csokidarával és eperrel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss