Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes egrespite

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg búzaliszt + 5 dkg amarántliszt (vagy 25 dkg búzaliszt)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg creme fraiche vagy tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 60 dkg egres

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a liszteket a sütőporral, 2 tojás sárgájával, a vajjal, csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Morzsálódik, de buci formára alakítjuk, frissentartó fóliába csomagolva 15-20 percig pihentetjük hűvös helyen.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a kivajazott piteformát kibéleljük a tésztával. Az alját villával megszurkáljuk, és a 200 fokra előmelegített sütőben kissé elősütjük.

A töltelékhez összekeverjük a creme fraiche-t vagy a tejfölt a cukorral
és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva alaposan elkeverjük. Az elősütött tésztára öntjük, majd beleszórjuk az egresszemeketm és a sütőbe visszatéve folytatjuk a sütést a 200-as hőfokon kb. 35-40 percig, majd 180 fokra csökkentjük (amikor a tészta közepe még lágy, a széle pedig már megszilárdult), és készre sütjük. A sütési ídő így kb. 60-75 perc.

A formában hagyjuk kihűlni, szeleteljük, tejszínhabbal kináljuk.

Megjegyzés

Amennyiben nem tudjuk kinyújtani a tésztát, akkor darabokban nyomkodjuk a sütőformába, sütés közben a tészta így is összeáll. Közepes méretű szeletekre vágjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek