Elkészítés: A tésztához a liszteket a sütőporral, 2 tojás sárgájával, a vajjal, csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Morzsálódik, de buci formára alakítjuk, frissentartó fóliába csomagolva 15-20 percig pihentetjük hűvös helyen.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a kivajazott piteformát kibéleljük a tésztával. Az alját villával megszurkáljuk, és a 200 fokra előmelegített sütőben kissé elősütjük.
A töltelékhez összekeverjük a creme fraiche-t vagy a tejfölt a cukorral
és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva alaposan elkeverjük. Az elősütött tésztára öntjük, majd beleszórjuk az egresszemeketm és a sütőbe visszatéve folytatjuk a sütést a 200-as hőfokon kb. 35-40 percig, majd 180 fokra csökkentjük (amikor a tészta közepe még lágy, a széle pedig már megszilárdult), és készre sütjük. A sütési ídő így kb. 60-75 perc.
A formában hagyjuk kihűlni, szeleteljük, tejszínhabbal kináljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre