Elkészítés: A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, egy tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kisütjük. Miután kihűlt, 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
A csokoládét felolvasztjuk, celofánra kenjük, majd 2x5 cm-es tornyokat vágunk ki belőle, melyek közepét 3 helyen kilyukasztjuk. A csokoládé fennmaradó részéből csokoládélapocskákat vágunk ki.
A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a hártyákat is eltávolítjuk róla.
A krémport a tejjel kikeverjük, majd a vajas tésztakockára 3x2 kis gömböt nyomunk belőle. Ebből 8 darabot készítünk.
Tálaláskor a vaníliafagyit a tányér bal felső részébe helyezzük, félkörben elérakjuk a porcukorral meghintett málnaszemeket. 1-1 csokoládétornyocskát nekitámasztunk, 3-3 gerezd narancsot legyező alakban mellé teszünk. A vajas tésztás vaníliás kockákból kettőt eltova egymás tetéje helyezünk, és a málna elé tesszük. A csokoládélapokból hármat a vaníliás kocka mellé ültetünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre