Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes almatorta III.

MME MME
3.3/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 citrom
  • 10 dkg cukor
  • 1 kg savanykás alma
  • A vaníliakrémhez:
  • fél rúd vanília
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • Valamint:
  • 1 marék szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe tesszük.

Közben a töltelékhez az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk. Citromos-cukros vízben kevés ideig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük, jól lecsepegtetjük.

A vaníliakrémhez a vaníliarúd közepét egy éles késsel kikaparjuk, majd a tejbe rakjuk. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, ezt is a tejhez adjuk, majd az egészet felfőzzük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát vajjal kikenünk, kibéleljük a kinyújtott tésztával. Sütőbe téve 15 perc alatt aranysárgára elősütjük. A tésztát a sütőből kivéve, a sütő hőmérsékletét 220 fokra emeljük. Az almaszeleteket a tésztára rakjuk, majd a vaníliakrémet ráöntjük, megszórjuk a mandulával.

A forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Langyosan fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss