Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk. Citromos-cukros vízben kevés ideig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük, jól lecsepegtetjük.
A vaníliakrémhez a vaníliarúd közepét egy éles késsel kikaparjuk, majd a tejbe rakjuk. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, ezt is a tejhez adjuk, majd az egészet felfőzzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát vajjal kikenünk, kibéleljük a kinyújtott tésztával. Sütőbe téve 15 perc alatt aranysárgára elősütjük. A tésztát a sütőből kivéve, a sütő hőmérsékletét 220 fokra emeljük. Az almaszeleteket a tésztára rakjuk, majd a vaníliakrémet ráöntjük, megszórjuk a mandulával.
A forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Langyosan fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre