Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk 25 cm átmérőjű, zsírozott tortaformába.
Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, majd felkockázva a tésztára rakjuk.
A krém hozzávalóit összekeverjük és sűrűre főzzük. A krémet ráöntjük az almarétegre, majd 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben 90 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni a tortaformában.
Másnap kivesszük a formából a süteményt, felverjük a tejszínt, és kanállal rátesszük a kihűlt torta tetejére. Kakaóport vagy fahéjat szórunk rá díszítésként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre